Ilyen lakóparkot még biztosan nem láttál Magyarországon (képek)

2019. július 11. 08:09    
nyomtatás
 
Egy 500 lakásosnál nagyobb projekt még Budapesten is a legnagyobbak közé sorolható, arra azonban elvétve van csak példa, hogy egy megyeszékhelyen épüljön ekkora lakópark. Szegeden pár évvel ezelőtt nagyot álmodtak és úgy tűnik, hogy a futurisztikus formavilágú projekt az idei év végére meg is valósul.


Közel 600 lakás épül fel Szegeden, az egykori kábelgyár területén, ahol már 2008-ban elkészültek a tervek, de a válság miatt végül nem kezdődött el az építkezés. 2017 őszén azonban kezdetét vehette a merész formákkal dolgozó beruházás. Az űrközpontra hasonlító épületekben változatos méretű lakások mellett irodák, üzletek, éttermek is helyet kapnak majd.

Egressy Liget

Egressy Liget

1143 Budapest, Ilka utca 3/A
38 db lakás
47 - 100 m2 alapterület
Átadás:
2019. dec
37.05 - 85.65 M Ft
Ajánlatot kérek

A tervezés és a kivitelezés során a környezettudatosságra figyelve a zöldterületi mutató legalább 40 százalékos lesz és a lakások fűtéséhez geotermikus energiát használnak majd. A padlófűtés és a szabályozható klímarendszer kedvezőbb emissziós értékeket és alacsonyabb rezsiköltséget jelent.

A beruházás az épületek formáján túl azért is fontos, mert ekkora egybefüggő projektre Szegeden legalább tíz éve nem volt példa. Az építkezésről az alábbi galériában nézegethetünk képeket, a várható átadás pedig 2019 év vége.

A szegedi Cédrus Liget építkezése
A szegedi Cédrus Liget építkezése (galéria, 5 kép)

Forrás: Cédrus Liget

A lakásokat 2017-ben 400 ezer forint körüli négyzetméteráron hirdette a fejlesztő, ami akkor megfelelt a többi szegedi új lakás árának. Mostanra feltehetően már magasabbak az árak, de ahogy azt a projekt honlapján is hangsúlyozza a beruházó, erre még az 5 százalékos lakásáfa van érvényben és mérettől, valamint a gyerekek számától függően a CSOK is igénybe vehető rá.

A szegedi Cédrus Liget látványtervei
A szegedi Cédrus Liget látványtervei (galéria, 7 kép)

Forrás: Cédrus Liget


CSENGERY PALACE

CSENGERY PALACE

1077 Budapest, Csengery utca
77 db lakás
39 - 122 m2 alapterület
Átadás:
2020 Év vége
52.25 - 210 M Ft
Ajánlatot kérek

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
Befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium