Előfizetői tartalom

Jól gondold meg, ha saját magad építkeznél! - Durván drágultak a telekárak

Portfolio
A fővárosban és a legtöbb megyei jogú városban is jelentősen drágultak a saját célú építkezésre alkalmas kisebb, lakóövezeti és külterületi telkek. A nagyobb városokban egy év alatt akár kétszámjegyű árnövekedést is lehetett tapasztalni, például a megyei jogú városok közül legdrágább Sopronban, tízszer annyiért lehet most telekhez jutni, mint a legolcsóbb Salgótarjánban - írja a Magyar Nemzet.

A megyei jogú városokban egy év alatt átlagosan 10 százalékkal drágultak a családi vagy ikerház építésére alkalmas telkek, miközben a kínálat tíz százalékkal csökkent 2018 augusztusához viszonyítva az ingatlan.com összegzése szerint. Tatabányán az alacsony bázis miatt 54 százalékos volt a növekedés a kínálati telekárakban, ezzel meghaladva a 9 milliós átlagot, de...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés