Előfizetői tartalom

Ők nyerhetnek a legnagyobbat az újabb CSOK-milliókkal

Portfolio
Szinte hetente érkeznek az újabb részletek a kormánytól, hogy miként is kívánja fenntartani a kedvező lakásépítési kedvet és a családok könnyebb otthonhoz jutási esélyeit, miközben a befektetési szándékkal vásárolók számára megszűnnének a kedvezmények. Az új lakáspolitikai, lakástámogatási irány érthető, valóban nagy szükség van a családok koncentráltabb támogatásra a lakhatás területén, ám sok még a kérdőjel az új javaslat, esetleg később javaslatcsomaggá bővülő tervek körül. A Gulyás Gergely miniszter által tett legfrissebb bejelentésre reagálva megnéztük, hogy mit kell tudni az érintett települések ingatlanpiacáról, mit eredményezhet egy ilyen fókuszált támogatás, és hogy vannak-e olyan családok, akiknek érdemi segítséget jelenthet az intézkedés.

A korábbi Varga-bejelentés után most újabb információk derültek ki arról, hogy a kormány hogyan tervezi az új lakás vásárlásához 2020-ig kedvezményes 5%-os áfa kivezetése után a lakásépítéseket és vásárlásokat ösztönözni, úgy, hogy közben a családok részesüljenek a kedvezményekben és ne a külföldiek vagy/és befektetési céllal vásárlók. Gulyás Gergely miniszter...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés