Új lakást vennél? Ekkora csúszásra számíts

2018. május 12. 08:30    
nyomtatás
 
A jelenleg építés alatt álló budapesti új lakásfejlesztések mintegy kétharmada csúszik időben az eredeti tervhez képest. Az új lakások kedvezményes áfakulcsának korlátozott időszaka még inkább kifeszíti az amúgy is korlátozott építőipari kapacitásokat. A lakásfejlesztések elől mindezek mellett a kereskedelmiingatlan-fejlesztések és az állami beruházások érdemi kapacitásokat szívnak el. Mindezen tényezők a jelenleg építés alatt álló új lakásprojektek jelentős időbeli csúszását eredményezik. A Budapesten fejlesztés alatt álló új lakásoknak csupán mintegy 37,5 százaléka nem csúszik időben - derül ki az MNB legfrissebb Lakáspiaci Jelentéséből.

A városok és községek számára nem csak a lakásárak a legfontosabbak, hanem az is, hogy mennyire tudnak vonzók lenni a jövőben. A Smart City konferencia erről szól. A városaink jövőjéről. Regisztrálj most!A kezdeti tervekhez képest a projektek megközelítőleg kétharmada esetén kitolódott a tervezett átadás időpontja. A budapesti újlakás-fejlesztések 21,7 százaléka egy negyedévet, 15,1 százaléka két negyedévet, míg mintegy 25,8 százaléka (4400 lakás) fél évnél is többet csúszik időben.

Új lakást vennél? Ekkora csúszásra számíts

Az ábrán jól látszik, hogy a fővárosban épülő új lakások közel 15 százalékánál - vagyis minden hetediknél - legalább 1 évet csúszik az átadás, éppen ezért a mostani piaci környezetben különösen fontos, hogy megbízható fejlesztőt válasszunk, amivel elkerülhető, hogy az eredetileg tervezetthez képest jelentős késéssel tudjunk csak beköltözni az új otthonunkba.

Lakást vennél?

A lakáshitelezésről, az árakról és az egyes lakástakarék konstrukciók lehetőségeiről az OTP Csoport szervezésében május 28-án megrendezésre kerülő, ingyenes Hello Otthon Esten fontos részleteket tudhatunk meg.

Új lakást vennél? Ekkora csúszásra számíts

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium