FONTOS Itt a válasz: tényleg felforgatja a gazdaságot a mesterséges intelligencia
 
Előfizetői tartalom

Kivonul az országból az egyik legnagyobb ingatlantulajdonos

Portfolio
Összesen 18 ingatlanát értékesíti az Atrium European Real Estate Csoport Magyarországon és egy további egységet Csehországban. Az ingatlanok összértéke eléri a 70 millió eurót (22 milliárd forint). A cég a régió kiskereskedelmi piacának egyik legnagyobb szereplője, a mostani döntéssel lényegében a teljes magyarországi portfólióját értékesíti.

A tranzakció volumene a cég 2017. szeptember 30-án számolt könyv szerinti értékének 8 százalékát teszi ki. Az Atrium Magyarországon többségében kisebb élelmiszerüzleteket tulajdonol, vidéken főként Penny Marketek tartoznak hozzá. A két legnagyobb ingatlana az óbudai EuroCenter bevásárlóközpont, valamint egy Késmárk utcai iroda és raktárépület. Mindkettő alapterülete...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés