Életeket menthetnek a legújabb smart megoldások

2018. július 6. 08:00    
nyomtatás
 
A biztonság kérdése, a Smart Security, a Smart City egyre fontosabbá váló területe. Jól mutatja ezt, hogy a Lechner Tudásközpont olyan alkalmazást fejlesztett, amely együtt elemzi a Belügyminisztériumtól származó ismertté vált bűncselekmények adatait és a tudásközpont által üzemeltetett Országos Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszer (TeIR) gazdasági-társadalmi adatait. Mindez lehetővé teszi a különböző bűncselekmények lehető legrészletesebb elemzését, segítve ezzel a közbiztonság javítását.

Save the date! November 22-én újra Property Investment Forum, Magyarország legjelentősebb ingatlanszakmai eseménye! Új helyszínen, kiállításokkal, a legforróbb témákkal, a legfontosabb szakértőkkel és döntéshozókkal, exkluzív programokkal, egyedülálló networking lehetőségekkel várjuk a részvevőket az egész napos programra. Írja be a naptárába már most!A BME Smart City Budapest kurzus hallgatói tavaly novemberben mutatták be Józsefváros hat közterén végzett terepmunka és a bűnözési adatok elemzésének eredményét. A Lechner Tudásközpont szakértői pedig a különböző térbeli adatokat vizsgálva nézték meg többek között a különböző bűncselekmények típusainak megoszlását az ország megyéi között, a bűnelkövetések számának alakulását az ország településein, vagy épp a térfigyelő kamerák hatását a bűnelkövetésre, a VIII. kerület példáján. Ez utóbbi eredményei láthatók a bűnelkövetés hot spot térképén.

Életeket menthetnek a legújabb smart megoldások
Klikk a képre!

VIII. kerületi bűncselekmények hot spot térképe, Forrás: Lechnerkozpont.hu

Az okos megoldások lényege, hogy a térfigyelő kamerák, a bejelentések és az egyéb forrásokból feldolgozható adatok megvalósulásával egy központi adatbázison keresztül lehet elemzeni a trendeket, majd ahhoz igazítani a megelőzéshez szükséges intézkedéseket. A fenti térkép alapján például jól látszik, hogy a VIII. kerület mely részeire kell több járőr, ezt tovább részletezve viszont akár a pontos napszakok is megállapíthatók amikor különösen nagy a bűnelkövetések esélye. Mindez hosszabb távon hozzájárul a városok biztonságának és élhetőségének javulásához.
2018.07.03 09:50 Betörők fenyegetik több ezer magyar házát - Térképen a legveszélyesebb helyek

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 


hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium