Jó hír azoknak, akik építkeznek: egyszerűsödik az ügyintézés

2019. április 16. 15:23    
nyomtatás
 
Elérhetővé vált a Területi és Települési Tervezést Támogató Rendszer tájékoztató moduljának (E-TÉR) térképes felülete, melyben elsőként az országos, valamint a két kiemelt térség (agglomeráció és balatoni) szerkezetét bemutató interaktív térképpel teszik könnyebbé a tervezéssel foglalkozók mindennapjait, valamint azokét, akik az építkezési ügyekben eddig az önkormányzatot személyesen keresték fel a szükséges dokumentumok miatt- írja a Lechner Tudásközpont.


A E-TÉR egy három modulból álló rendszer lesz a 2020-as elkészülést követően, most a tájékoztató modul térképes megjelenítő funkciója élesedett. Ez lényegében egy online segítség azoknak, akik területrendezési, településrendezési és fejlesztési, valamint építészeti tervezési kérdésekben eddig személyesen keresték fel a Lechner Tudásközpontot (mint jogszabályba foglalt kötelespéldány-leadó helyet) vagy a helyi önkormányzatot papír alapú dokumentumokért, másrészt a rendszer azoknak is segítséget nyújt, akik építkezni szándékoznak, vagy a saját környezetüket érintő terveket, előírásokat szeretnék megismerni.

Egyelőre három terület van fókuszban


A már elérhető országos, valamint a két kiemelt térség szerkezetét bemutató interaktív térképek (Országos, Budapesti Agglomerációs és Balaton Kiemelt Üdülőkörzet Területrendezési Tervek) a település kereshetőségével, valamint többféle alaptérképpel, a rétegek átlátszóvá tételével és együttes megjelenítési lehetőségével is egyszerűbbé teszik a térségi tervezéssel foglalkozó szakemberek mindennapjait. Az országos, valamint a fővárosi agglomerációs és a balatoni térség szerkezetét bemutató térképeken például a gyorsforgalmi utakra kattintva megjelenik az út száma, vagy láthatóak a pontos kerület és településhatárok, illetve akár a balatoni térségnél megtekinthetőek a borszőlő termőhelyi övezetek is.

Jó hír azoknak, akik építkeznek: egyszerűsödik az ügyintézés

Kép forrása: e-epites.hu

A Lechner Tudásközpont fejlesztésében megvalósuló Területi és Települési Tervezést Támogató Rendszer (E-TÉR) teljes működésekor nemcsak térképes tájékoztatást fog nyújtani, hanem szakmai anyagok, például a tervek alátámasztó dokumentumai, jogszabályok és fogalmak is elérhetőek lesznek. A projekt célja a hazai építésügyi és térségi tervezési folyamatok széles körű elektronizációja az e-közigazgatás kiszélesítése keretében, a térségi tervezéssel összefüggő folyamatok és a közműtervezés, illetve közműegyeztetés átfutási idejének és költségének csökkentése, a lakosságot és a vállalkozásokat sújtó adminisztratív terhek minimalizálása.

2019.04.10 10:56 Ahol már befellegzett a bürokráciának: nincs több papíralapú adminisztráció
2019.01.24 15:06 Kíváncsi vagy, kik laknak az otthonod környékén? - Íme utcára lebontva az éves jövedelmek

Jó hír azoknak, akik építkeznek: egyszerűsödik az ügyintézés

A június 4-én megrendezésre kerülő Future City Konferencia többek között kiemelten foglalkozik az e-közigazgatás témakörével is. Ne maradj le, jelentkezz még ma!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 


hirdetés
Állásajánlatok
Értékesítő
Privát banki tanácsadó
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium