Jöhet az első 3 Michelin-csillagos magyar étterem?

Portfolio
2019. június 9. 08:00    
nyomtatás
 
Jelenleg hat Michelin-csillagos étterem működik Budapesten: a régióban ez kivételesen magas szám. Az pedig különösen figyelemreméltó, hogy az Onyxnak 2 csillagja is van. Most úgy tűnik, nem akarnak itt megállni.


Márciusban jelentették be, hogy két magyar étterem, a Stand és a Babel is kapott egy-egy Michelin-csillagot. Ráadásul mindegyik korábban elismert magyar étterem meg tudta őrizni a csillagait, így összesen már hat ilyen hely van Magyarországon:

  • A Costes 2010 óta;
  • Az Onyx 2011-től 2017-ig egy csillagos volt, majd 2018-ban megszerezte második Michelin-csillagát;
  • A Borkonyha 2014 óta rendelkezik egy csillaggal;
  • A Costes Downtown 2016 óta rendelkezik egy csillaggal
  • A Stand és a Babel pedig 2019-ben kapott.


A klasszikus osztályozás szerint az egy Michelin-csillag azt jelenti, hogy minőségi a konyha, érdemes benézni, ha arra járunk. A két csillag azt jelenti: kitűnő konyha, érdemes egy kerülőt is tenni miatta. A három csillag pedig azt jelenti: kiemelkedően jó a konyha, ami megér egy utat.

Jöhet az első 3 csillagos budapesti étterem?


A napokban érdekes interjút adott a Dining Guide gasztro-szaklapnak Fekete Marcell, a Gerbeaud (hozzájuk tartozik az Onyx is) F&B (food and beverage) igazgatója. Az F&B vezető gyakorlatilag egy étterem igazgatója, jellemzően a beszerzéséért, az értékesítésért, a szolgáltatások kialakításáért, illetve a különböző részlegek elszámoltatásáért felel.

Jöhet az első 3 Michelin-csillagos magyar étterem?

Fotó: Onyx Facebook


Fekete szerint olyannyira meghatározza a minősítés a munkájukat, hogy a jelenlegi kitűzött céljuk a három Michelin-csillag. Ennek megszerzésén már elkezdtek strukturáltan dolgozni a háttérben, de még idő kell, hogy kiforrja magát.

Hozzátette: a nagy szintugrás az egy és a kettő csillag között van. "Ahol tehát két csillag van, ott tud három is lenni."

A fejlesztések része lesz az is, hogy felújítják az Onyxot. Az étterem tervezett új belső megjelenése egy, az emberekhez sokkal közelebb hozott séfkaraktert es egy letisztult konyhafilozófiát fog tükrözni.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...



Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír





hirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium