Előfizetői tartalom

Gyurcsány és Draskovics a kamatszintről és a jegybank mozgásteréről (2.)

Portfolio
A miniszterelnök külföldi újságíróknak tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a kormánynak olyan gazdaságpolitikát kell folytatnia, amely nagyobb mozgásteret biztosít a jegybanknak arra, hogy csökkentse a magas irányadó kamatot, ami a forint gyengülését eredményezheti - tudósított a Reuters. Draskovics Tibor a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján elmondta: megnyugvással fogadta a KSH által ma közzétett szeptemberi 6.6%-os inflációs adatot. Megítélése szerint több tényező is lehetőséget teremt a jegybanknak arra, hogy csökkentse a kamatot. A miniszter cáfolta a Napi Gazdaságban megjelent mai cikkben foglaltakat, mely szerint a PM június óta tartozik bizonyos adatokkal a brüsszeli ÁFA-bizottság felé.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kifejtette, hogy nem akarnak nyomást gyakorolni a jegybankra a kamatcsökkentések terén, mindössze arról van szó, hogy több mozgásteret kell biztosítani a gazdaságpolitikai folyamatok révén ahhoz, hogy az MNB csökkenthesse a jelenleg 11%-on álló rátát. A miniszterelnök megismételte a néhány nappal ezelőtti kijelentésének tartalmát, mely szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés