Előfizetői tartalom

Még hetekig rendkívüli nyomás alatt lehetnek a kórházak

Orosz Márton
Rendkívüli terhelés alatt vannak az állami kórházak koronavírus-osztályai, de ami még ennél is rosszabb: egyelőre nem úgy tűnik, hogy a következő hetekben javulna a helyzet. Hivatalos adatok arra vonatkozóan nincsenek, hogy hol van az egészségügyi ellátórendszer teljesítményének felső határa, ám a folyamatos átcsoportosításokkal és új osztályok, ágyak beállításával a tényleges összeomlás elkerülhető. A rendszer határon történő feszülésének viszont vannak következményei.

Folyamatosan érkeznek a segélykiáltások az állami intézményekből, számításaink szerint a kórházi ellátórendszer már túlcsordult. Ha ezekben a napokban meg is indul a harmadik járványhullám tetőzése, még jó pár hétnek el kell telnie ahhoz, hogy a kedvező fordulat éreztesse hatását a kórházakban. Az egészségügyben dolgozók (szakápolók, orvosok), az őket támogató...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés