Előfizetői tartalom

Megindult a forint, mi lesz a törlesztőrészletekkel?

Portfolio
A magas infláció miatt a jegybank kamatemelésre kényszerült, ennek egy része már megjelent a piaci hitelkamatokban, a változó kamatozású hitellel rendelkező adósok egyre nagyobb hányada találkozik kétszámjegyű törlesztőrészlet-emelkedéssel. Eközben az MNB eddigi lépései hatástalannak bizonyultak, a forint történelmi mélypontjára gyengült, ami további kamatemeléseket hozhat. Milyen tényezők okozzák a hitelek drágulását, hogyan hat ez a hitelesekre és a hitelfelvétel előtt állókra? Mit hozhat a közeljövő? Erről beszélgetett a Portfolio podcast adásában két  elemzőnk, Madár István és Palkó István.

A kamatok emelkednek, a forint mégis gyengül. Ennek nem így kellene történnie, de a forint több külső és belső hatás miatt (többi régiós fizetőeszközzel együtt) ellenszélbe került - mondja Madár István, aki a főbb okokról is beszél. A történelmi mélypontra gyengülő forint növeli a további kamatemelések esélyét, akár már most csütörtökön léphet az MNB. A devizahitelek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés