Előfizetői tartalom

Tényleg félmilliót keresne az átlagmagyar? Nem inkább 400 ezret?

Portfolio
Már meghallgatható a Portfolio Checklist, lapunk munkanapokon jelentkező podcastjének hétfői adása. A mai műsor első részében a hazai bérek dinamikájával foglalkoztunk, májusban ugyanis majdnem elérte a félmillió forintot a magyar átlagbér, az adatok ugyanakkor össztársadalmi szinten nagyon változó képet mutatnak, s a mediánbér is körülbelül 100 ezer forinttal kevesebb. A témával kapcsolatban Hornyák József, a Portfolio makroelemzője volt a Checklist vendége. Mai másink témánk az olasz politikai helyzet volt, Mario Draghi kormánya ugyanis összeomlott, szeptemberben választások jönnek, és a szavazás nagy esélyese a sokak által posztfasisztának tartott Olasz fivérek nevű pártalakulat. Az olasz politikai helyzetről Molnár Annát, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanárát, Olaszország szakértőt kérdeztük.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET Címlapkép forrása: Getty Images

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái