Előfizetői tartalom

Tényleg félmilliót keresne az átlagmagyar? Nem inkább 400 ezret?

Portfolio
Már meghallgatható a Portfolio Checklist, lapunk munkanapokon jelentkező podcastjének hétfői adása. A mai műsor első részében a hazai bérek dinamikájával foglalkoztunk, májusban ugyanis majdnem elérte a félmillió forintot a magyar átlagbér, az adatok ugyanakkor össztársadalmi szinten nagyon változó képet mutatnak, s a mediánbér is körülbelül 100 ezer forinttal kevesebb. A témával kapcsolatban Hornyák József, a Portfolio makroelemzője volt a Checklist vendége. Mai másink témánk az olasz politikai helyzet volt, Mario Draghi kormánya ugyanis összeomlott, szeptemberben választások jönnek, és a szavazás nagy esélyese a sokak által posztfasisztának tartott Olasz fivérek nevű pártalakulat. Az olasz politikai helyzetről Molnár Annát, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanárát, Olaszország szakértőt kérdeztük.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET Címlapkép forrása: Getty Images

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés