Előfizetői tartalom

Most akkor mégis minden EU-s pénzt megkapunk? Mi történik?

Portfolio
Már meghallgatható a Portfolio Checklist, lapunk munkanapokon megjelenő podcastjének hétfői adása. A műsor első részében az Európai Bizottság magyar jogállamisági eljárása ügyében meghozott döntését értékeltük, mely szerint 7,4 milliárd euró EU-s támogatás felfüggesztését javasolják az Európai Tanácsnak, azonban hagytak egy menekülőutat, mely alapján Magyarország akár minden korábban kialkudott közösségi forráshoz hozzájuthat. A bizottsági ajánlással kapcsolatban Weinhardt Attila, lapunk makroelemzője volt a Checklist vendége. Az adás második részében a szombaton, rendkívüli Kormányinfó keretén belül bejelentett intézkedésekről volt szó, melyek szerint az árstopok folytatódnak, s egy új kormányzati program is indul, ami az energiaintenzív kkv-k és gyárak számára biztosít majd forrásokat. A témával kapcsolatban Madár István, a Portfolio Makro rovatának vezető elemzőjét kérdeztük.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET Címlapkép: Johannes Hahn, az Európai Unió költségvetési biztosa sajtótájékoztatón ismerteti a Bizottság magyar jogállamisági eljárása ügyében meghozott döntését 2022. 09. 18-án. Forrása: EC...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés