Előfizetői tartalom

Épül az MBH Bank, a pénzügyi vezető árulta el a részleteket

Portfolio
A hatékonyságjavítási projekt egyharmadánál és a Takarék Csoport integrálásának a középénél jár a Magyar Bankholding fúziós projektje Martzy Antal, a bankcsoport pénzügyi vezérigazgató-helyettese szerint, akivel a Portfolio Heti podcastjében beszélgettünk. Mint elmondta, az ügyfelek 2023 májusától fokozatosan fognak találkozni az egységes bank új termékeivel és digitális innovációival. A jelzáloghitelezésben drasztikus visszaesést tapasztalnak, és az energiaintenzív cégeknél a fizetőképességi problémák is jelentkeznek már, de a magas kamatkörnyezet ezzel együtt is jó alkalom a bankok számára tartalékaik megerősítésére.

Ahogy kedden beszámoltunk róla, az MKB Bank gyorsjelentése alapján a holding konszolidált szinten, korrigálva idén eddig közel 150 milliárd forintos nyereséget ért el. Ebben nagy szerepe van a kamateredmény 92%-os növekedésének. Likviditási többletüket a bankok jó gazdaként hasznosítják az emelkedő hozamkörnyezetben - mondja Martzy Antal. Nem csak kihasználják a pénzpiac...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés