A kiégés nem az a dolog, amit huzamosan az asztal alá lehet söpörni
Podcast

A kiégés nem az a dolog, amit huzamosan az asztal alá lehet söpörni

Már meghallgatható a Portfolio Checklist hétvégi különkiadása, melyben arra kerestük a választ, miért olyan nehéz helyén kezelni a kiégést, ha azt a WHO betegségként azonosította, és egy friss felmérés szerint a burnout-ban akár minden második európai munkavállaló érintett lehet. A munkaerőpiac nem is új keletű szörnyéről és ellenszereiről Csatlós Csilla kiégés specialistát kérdeztük.

Érzelmi kimerültség érzése, a személyes teljesítménnyel szemben csökkent elégedettség, negatív, cinikus, távolságtartó magatartás tanúsítása azokkal szemben, akikkel együtt dolgozunk, akikkel kapcsolatba kerülünk, akiknek - amúgy - segítséget nyújtunk. Nagy vonalakban ez lehetne a kiégés definíciója.

A legutóbbi kutatások szerint Európában a burnout legalább minden harmadik, de akár minden második embert érintHet.

Magyarországon azonban csak néhány szakember foglakozik ezzel a témával. Csatlós Csilla, aki céges felső vezetőkre és boardokra fókuszál, azonban már egy évtizede foglalkozik e témával. Több mint ezer ügyfele volt már, de az továbbra is áll, hogy olyan ügyfele még nem volt, aki nem jött volna ki a kiégési fázisból. Persze, olyanok is vannak, akik sokadszorra is visszaesnek, ennek jellemző oka, hogy nem figyeltek eléggé a jelekre, "ismét hagyták magukat bedarálni".

A visszaesőkre azonban a legtöbbvször igaz az is, hogy már tudják, mi az, amit a felülkerekedéshez magukban meg kell találniuk.

A kiégés az egyik fő kilépő oknak számít a munkaerő piacon. Jellemző, hogy akik először mennek ez ügyben coacholni, már legalább egyszer kilépett egy munkahelyről. Legfeljebb akkor még nem tudta, hogy burnoutja volt. A kiváltó okok közt a túlzott teljesítménykényszer és az elszigetelődés szinte kötelező tétel.

Ha csak a "Toljuk és menjünk és csináljuk!" van, akkor a rendszert összetartó kapcsok, a szocializációs kötelékek elkopnak, megszűnnek. Egy friss, magyarországi kutatásban, melyben exit interjúkat elemeztek, az olvasható ki, hogy a távozók többsége nem a fizetéssel vagy a feltételekkel, a kapott csomaggal vagy a karrierlehetőség hiányával került kibékíthetetlen konfliktusba, hanem azzal, hogy mennyire (nem) emberséges a főnök, hogy a cégnél foglalkoznak-e a dolgozókkal, azzal, ha krízishelyzetbe került.

A vezetők pedig azon kapják magukat, vannak számaik, vannak táblázataik, vannak KPI-juk, de egyébként csak teljesítő robotok, akik egyre jobban utálnak bemenni a munkahelyükre.

A kiégés a tartós, kezeletlen munkahelyi stressz következménye, ugyanakkor a helyzet kialakulásában benne van az érintett személy is, akinek ebben óriási a felelőssége.

Lehet bármekkora a munkahelyi stressz, ha van megküzdési stratégia, ha az érintett figyeli magát a folyamatokban, ha nem engedi magára húzni a dolgokat - és ha tudja, mikor kell nemet mondani, akkor a kiégésig nem kell, nem lehet eljutni

- magyarázta a business coach. Az állandó rendelkezésre állás, vagyis az, hogy a céges email szinkronizálva van a mobiltelefonunkra, hogy "minidig elérhető" státuszban vagyunk, a kiégést kiváltó, egyik vezető oknak tekinthető. Csatlós Csilla telefonján nincs céges emailfiók. Szerinte ez ilyen egyszerű.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is:

KÖVESS MINKET

Főbb részek:

  • Intro (0.00)
  • Kiégés, definíció (0.48)
  • Európában a legalacsonyabb az elköteleződés (2.23)
  • Honnan kezdve kiégés? (5.19)
  • Emberséges főnökök (8.12)
  • "Nem vállalhatom fel..." (17.23)
  • A kollektív kiégés (22.26)
  • Elkezdenek futni (30.17)
  • Megoldás-e a sabbatical? (32.28)

Címlapkép forrása: AnVr via Getty Images

további epizódok
Holdblog

A Föld legnagyobb részvénytársasága

Kevés olyan közvetlen biológiai jellemzőt találunk, ami kiemelne minket a többi faj közül, leginkább fejlett kommunikációs képességeink tesznek minket azzá, amik vagyunk. Lehet minket, embere

Kiszámoló

Kiszámoló bankszámla......helyett

Most, hogy a Raiffeisen valami okból elkezdte elüldözni a prémium ügyfeleket (pedig nemrég még 50 ezer forintot is fizetett ugyanezen embereknek, hogy nála nyissanak számlát), arra gondoltam, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Főpolgármester-választás: Karácsony Gergely győzött, de új választás jöhet Budapest vezetéséért

Könyvelő

Könyvelő
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.