Mindenhol... (x)

Portfolio
Egy ilyen oldalon az ember nem számít érzelmekre. Nem számít emberi sorsokra, gyerekek történeteire pedig valószínűleg pláne nem.

Pedig mindenhol körülvesznek bennünket a többiek. A szerencsések és a kevésbé szerencsések. A kicsik és a nagyok. A nevetősek és a magukba zárkózóak. Csak nem mindig vesszük észre őket. Csak gyakran elmegyünk amellett is, aki százszorosan is megérdemelné a segítséget.

Magyarországon közel 300 gyermek és fiatal él valamelyik SOS intézményben, ahol szeretetben, családi körben nőhetnek fel. A hátrányok nélküli életkezdéshez azonban még ezen felül is rengeteg dologra van szükség. Adója 1%-ával Ön is segíthet, adószám: 19321228-2-43.

Réka története

Réka 2006 márciusában került az egyik SOS-gyermekfaluba négy testvérével együtt. Édesanyjuk alkohollal küzdött, a védelembe vétel oka az elhanyagolás volt. Korábban a három kisebb testvér gondozása jórészt Rékára maradt, aki akkor mindössze 12 éves volt.



Rékát komoly kislányként ismerték meg a gyermekfaluban, aki hamar kitűnt tanulmányi eredményével és kitartásával. Elsősorban a magyar irodalmat és a történelmet szereti, de jól bánik a számítógéppel is. Német és angol szakkörre jár. Sokat segít nevelőszülőjének és nagyon aktív a közösségi életben is, sok eseményen vállalt bemondó szerepet.

Tavaly a Kazinczy magyar irodalom területi verseny harmadik helyezettje és az országos magyar irodalom verseny kilencedik helyezettje lett. Vágya, hogy tanulmányait egy szegedi gimnáziumban folytathassa. www.sos.hu (X)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF