A Mosoly Alapítvány terápiás munkája a pszichoszomatikus betegségek területén (x)

PR cikk
Szorongás, stressz, depresszió, önsértés, testképzavar… Egyre többször találkozunk ezekkel a problémákkal, amikor gyerekek mentális állapotáról hallunk, olvasunk. A pszichológiai betegségekkel foglalkozó szakemberek és intézmények rendszeresen adnak hírt arról, hogy az utóbbi évek eseményei milyen erős lenyomatot hagytak a most felnövekvő generációban, és ezek pszichésen mennyire megterhelik őket. Így az ezirányú kezelésekre is jelentősen nő az igény, melyet a Mosoly Alapítvány szakképzett terapeutái is egyre nagyobb arányban végeznek.
Hitka Viki rajza

A több, mint 25 éves Mosoly Alapítvány hosszan tartó betegségben szenvedő gyerekek gyógyulását segíti ingyenes mese- és művészetterápiáival. Fontos, hogy az egészségügyi ellátás kiegészítéseként legyenek olyan tevékenységek, amelyek segítenek a gyerekek és családjaik lelki jóllétének megteremtésében, hogy minél több család érezhesse azt, hogy nem maradt egyedül ebben a nehéz helyzetben. Éppen ezért a Mosoly Alapítvány hiánypótló pszichés támogatással egészíti ki a súlyosan és krónikusan beteg gyerekek gyógyulási folyamatát. Ingyenesen elérhető művészetterápiás programjaikon a gyerekek kreatív, inspiratív és biztonságos térben tudják feldolgozni a betegségük során megélt tapasztalatokat és érzéseket. Emellett olyan adaptív viselkedésmintákat és megküzdési technikákat sajátíthatnak el, amellyel javulhat az életminőségük és a társas kapcsolataik.

A Mosoly Alapítvány terápiás módszereiről itt olvashat bővebben.

A karácsonyi időszak különösen megterhelő lehet azoknak a gyerekeknek, akik mentális problémákkal küzdenek. Egyre többször találkozunk gyerekek kapcsán is a szorongással, a stresszel, a depresszióval, az önsértéssel, a testképzavarral... Ezekre a növekvő igényekre válaszolva a Mosoly Alapítvány ma már nem csak krónikusan és súlyos beteg gyerekek részére kínál ingyenes Mosoly-terápiás foglalkozásokat, hanem pszichés nehézségekkel küzdőknek is segít a Budapesten, Debrecenben és Pécsett kamaszoknak indított csoportjaikban.

Az Alapítvány 2024-ben is folytatni tervezi a kórházon kívüli személyes és online csoportos foglalkozásait a szorongással, pszichoszomatikus betegségekkel küzdő kamaszoknak. Ezt a törekvést pedig már egy gombnyomással indított utalással is támogathatjuk, hiszen a Mosoly Alapítvány idei karácsonyi kampányában ezeknek a gyerekeknek szervezett gyűjtést, mely itt érhető el.

Portfolio által támogatott tartalom.

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF