Miért választ készházat, akinek a minőség számít? (x)

PR cikk
Kezdetben a gyorsaság és az ár volt a fő előnyük. Mi változott?

A készházak piaca Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő iparága, azonban hazai megjelenése óta a célközönség átalakult. Azok a gyártók maradtak versenyben, ahol a hangsúlyt a gyors építés mellett kezdetektől a minőségre fektették.

Rég nem a konténerházak készülnek gyárban…

Az Európai Unió egyre szigorodó energetikai szabályai és a rezsiárak elszabadulása az elmúlt időszakban jelentősen befolyásolták az építési piacot. Egyre fontosabb az energiahatékonyság, élretörtek a gazdaságosan fűthető és hűthető passzívházak. Ezek 15-30 éves távlatban gondolkodva alacsony fenntartási költségeik miatt jelentős pénzügyi előnyt is jelentenek. Ugyanakkor a kiváló szigetelés miatt fontos a lehetőség szerint hőhídmentes építkezés is. Házat azonban nemcsak praktikus szempontok figyelembevételével épít az ember: nagy hangsúlyt kap a kényelem, az egyedi igények megvalósításának lehetősége, és sokszor - akár a telek adottságai, akár a család igényei miatt - a bővíthetőség vagy a több épületszint megvalósítása.

Létezik egy nagyszerű megoldás, ami ráadásul a gyors szárazépítészeti kivitelezés miatt a munkadíjak költségét is csökkenti.

Ez az úgynevezett SIP panel: ezek a házak gyakorlatilag „szigetelésből” épülnek, hiszen két OSB között egy polisztirol réteg alkotja a falaikat. Szinte tetszőleges formára alakíthatók, és egy megfelelően megválasztott gyártó termékei már szerkezetkészen passzívháznak minősülnek. Ennek köszönhetően azok, akik elsősorban a minőséget tartják szem előtt új otthonuknál, mára gyakran választanak SIP házat.

A videóban egy épülő 360 négyzetméteres, minden extra igényt kielégítő otthon bemutatását láthatjuk, ahol a leendő tulajdonos már tudatosan ezt a technológiát kérte.

Mire kell figyelni, ha SIP-ben gondolkodunk?

A gyártók által használt OSB tipusa kimondottan fontos. Olyan gyártót válasszunk, aki a jelenleg legmagasabb minőséget nyújtó OSB4 táblákhoz ragaszkodik! Ez garantálja a párazárást (ami már a szerkezetépítésnél is fontos), és a károsanyagoktól mentes épületszerkezetet. Ha tetőteraszt vagy több szintes házat szeretnénk, vagy csak nehéz bútoraink vannak, mindenképpen keressünk minősített teherhordó SIP paneleket gyártó céget! Ezen túl szerencsés, ha a gyártó és a kivitelező között erős a kapcsolat, így elkerülhetők az építkezés során felmerülő problémák. E szempontoknak megfelelő példa gyártó a 100% magyar tulajdonú ADAM-HOUSE Innovatív Kft.

A számítógépes tervezés és gyártás milliméterpontosságú munkát tesz lehetővé
Fontos tudni, hogy a technológia megbízhatósága miatt ezek a szerkezetek megfelelő kivitelezéssel évtizedekig problémamentesek. Emiatt a SIP paneles készházak esetén bátran keressünk olyan gyártót, aki garanciát vállal az elkészült szerkezetre! A garancia mértéke a hazai kínálatban akár 30 év is lehet, érdemes ennek is előzetesen utánajárni!

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF