Előfizetői tartalom

Ki nem találnád, hány éve működik a világ legrégebbi vállalkozása

Tudjuk jól, mennyi megpróbáltatás érte az emberiséget a történelem során: birodalmak épültek fel és buktak meg, átrajzolódtak az országhatárok, háborúk tomboltak, bombáztak, államosítottak, privatizáltak, és eközben még a gazdasági válságok is rendszeresen gyomron vágták a szerencsétlen vállalkozókat. Ez a történelmünk, és ezek azok a körülmények, amiben egy japán családi vállalkozás több mint 1400 évig tudott megállás nélkül működni. Sőt, bizonyos szempontból működik még ma is.

Egy startup ha lezárja a második üzleti évét, az már óriási sikernek számít. Egy klasszikus kkv-nál az öt évet szokták mérföldkőnek tekinteni, maga a KSH is árgus szemekkel nézi a hazai vállalkozások ötéves túlélési rátáját. Ha már évtizedeken is átívelő cégtörténetet látunk, akkor bizony joggal gondolhatjuk azt, hogy az már valami. Megélte a gazdasági ciklusok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés