Előfizetői tartalom

Hogyan vegyük fel a kesztyűt a Trump-féle tárgyalókkal szemben?

Habár jelenleg a koronavírus, és a Black Lives Matter tüntetések miatti konfliktusok uralják a közbeszédet az USA-ban, a háttérben továbbra is folyik a Kína és az USA közötti kereskedelmi háború, amely várhatóan tovább fog élesedni az amerikai elnökválasztás közeledtével. Donald Trump eddig kifejezetten agresszív tárgyalástechnikát folytatott a kínai féllel szemben, amely egyáltalán nem egyedi: akár az üzleti életben is találkozhatunk hasonló tárgyalópartnerekkel. Érdemes megvizsgálni, hogy milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre, ha egy ilyen személlyel ülünk le a tárgyalóasztalhoz. A cikkben bemutatott 5 módszer segítséget nyújthat a Donald Trump-féle agresszív, kényszerítő technikát alkalmazó tárgyalókkal szemben.

Donald Trump üzleti és politikai tárgyalásai során sokszor jelenik meg tudatosan és nyíltan egy agresszív, kényszerítő tárgyalópartner szerepében.  A tárgyalást mindig win-lose szituációként fogja fel, ahol a szemben álló félre csapást kell mérni, hogy végül megtörjön. Ahogy ő maga fogalmaz Trump 101: The Way to Success című könyvében: A tárgyalások mesterének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés