Előfizetői tartalom

Etikus hackert elítélni olyan, mint az önkéntes orvost izomból fejbe rúgni

Elítélték a magyar etikus hackert, aki egy súlyos biztonsági résre figyelmeztette a Magyar Telekomot. Az ügyészség börtönt kért rá, de a bíróság végül csak pénzbüntetést ítélt meg első fokon. Ez a dolog nagyon szomorú. Azt mutatja, hogy rossz irányba rohamozunk. Az alábbi írásban annak a véleményemnek szeretnék hangot adni, hogy nem az etikus hackereket kellene meghurcolni, hanem a biztonsági réseket hanyagul kezelő cégeket. Na de kezdjük az elejéről!

A kiberbiztonság hiánya már régóta érezteti a hatását: egyre többen járnak pórul amiatt, hogy az internet beszivárgott a tárgyaikba, ajtót nyitva mindenki előtt. Kevesen tudják, de lassan már minden egy számítógép lesz. A telefon, a TV, a kocsi, a mosógép, meg persze a Telekom által beszerelt router is az, bizony! A világ megállíthatatlanul abba az irányba tart, hogy szinte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés