10 elképesztő érdekesség, amit sosem gondoltál volna Trump elnökről

2018. január 13. 06:20    
nyomtatás
 
Elnökké választása óta most végzik el az első orvosi vizsgálatot Donald Trumpon, a legidősebb emberen, akit valaha megválasztottak az Egyesült Államok elnökének. A Quartz most összeszedett pár érdekes tudnivalót az elnök egészségével kapcsolatos szokásairól, melyből kiválasztottunk tizet:
  • Az elnök imádja a well-done steaket, ketchupban megforgatva.
  • Trump 12 light colát iszik meg egy nap. Van egy piros gomb az elnöki asztalán, melynek lenyomásával egy komornyikot hív, aki hoz neki egy újat.
  • A kampánya során az ingatlanmágnás rengetegszer evett McDonald'sban; vacsorája jellemzően két Big Macet fogyasztott, filézett hallal és csokis tejjel - mindez 2430 kalóriát jelent, ami majdnem egy felnőtt férfi ajánlott kalóriabevitele.
  • A McDonald'sot egyébként azért szereti, mert retteg tőle, hogy egyszer megmérgezik, a gyorsétteremben pedig senki nem számít az érkezésére és ott, helyben rakják össze a vacsoráját.
  • Trump úgy gondolja, hogy az ember teste olyan, mint egy elem: véges energiával rendelkezik, amit a mozgással és testedzéssel csak lemerít az ember. A New York Timesnak még 2015-ben mondta azt, hogy nem mozog, mert minden ismerőse, aki rendszeresen sportol, folyamatosan orvoshoz kell, hogy járjon csípő- és térdprotézisekért.
  • Az elnök imád golfozni, összesen 91 napot töltött a sporttal tavaly. Testmozgásnak azonban ez nem igazán nevezhető: még rövidebb távokat is golfkocsival tesz meg a gyepen.
  • Trump soha nem ivott és nem dohányzott, bátyja, Fred Trump viszont alkoholizmusához köthető betegségek miatt 43 évesen meghalt.
  • A politikus utálja, ha hozzányúlnak a cuccaihoz, mert fél a fertőzésektől: nem engedi a Fehér Ház személyzetének, hogy pakolgassák a ruháit vagy hozzáérjenek a fogkeféjéhez.
  • A fertőzésektől való félelmével indokolható az is, hogy ha megnyitott egy zacskó chipset vagy Oreót (ezeket szintén imádja), ha egy ültő helyében nem fogyasztotta el a nyalánkságokat, később már nem hajlandó újra enni belőlük.
  • Trump 4-5 órát alszik csak egy nap, úgy véli, ezzel a versenytársai előtt tud maradni. "Hogy tudja bárki, aki 12 és 14 órát alszik naponta felvenni a versenyt valakivel, aki csak három vagy négy órát alszik?" - kérdezte az ingatlanmogul egy 2009-es interjú során.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

Fórum


2018.01.23 09:07

Elkeserítő listára került Magyarország - kihal az egész régió?

Többször is írtunk már a világ és Európa szomorú népesedési folyamatairól. Arra a döbbenetes tényre azonban még nem hívtuk fel a figyelmet, hogy a világ 10 leggyorsabban fogyó népességgel rendelkező... 
2018.01.22 13:34

Vallott a Facebook: nem tudja garantálni, hogy a demokrácia hasznára válik

Egyre hangosabbak azok a hangok, amelyek szerint a Facebook káros az emberek mentális állapotára és az egész társadalomra is. Nemrég a Facebook saját korábbi vezetője is szót emelt a közösségi oldal ellen... 
2018.01.22 13:02

Főzőműsorból tanulnál? - Rengeteg a higiéniai hiba

Átlagosan 50 másodpercenként követnek el valamilyen higiéniai hibát a német főzőműsorok főszereplői - állapította meg a német kockázatértékelési intézet (BfR). A szakértők különböző televíziós sorozatok... 
2018.01.22 11:07

Megnyitotta első pénztármentes üzletét az Amazon

Ma nyitja meg az Amazon az első pénztár nélküli üzletét: egy év tesztelés után az amerikai Seattle városában nyílik meg az Amazon Go-üzlet. A boltban kamerákkal és érzékelőkkel követik, hogy a vásárlók... 
2018.01.23 09:58

A Manchester United vezeti a "pénzligát"

A tavalyi évhez hasonlóan a Manchester United vezeti a "pénzligát", azaz a világ futballklubjai közül az angol egyesületnek volt a legnagyobb a bevétele az előző szezonban - derül ki a Deloitte könyvvizsgáló... 
   
Jön a többi...
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír
Prémium