Short

A világ legnagyobb HR-szolgáltatója jön létre a mai felvásárlással

MTI
Portfolio
A Randstad Holding, a világ egyik vezető humánerőforrás szolgáltatója és a Monster Worldwide Inc., a világ egyik vezető karrierportálja megállapodást kötött arról, hogy a Randstad felvásárolja a Monstert - jelentették be a cégek kedden. Mindkét vállalat tevékenykedik Magyarországon is.

A Randstad a vétellel a világ legátfogóbb HR-szolgáltatási portfólióját akarja kiépíteni és részvényenként 3,40 amerikai dollárt fizet a Monsterért, így a tranzakció értéke körülbelül 429 millió dollárt tesz ki. A Monster továbbra is különálló és független egységként működik saját neve alatt, amely egyébként birtokolja a Monsterboard és a Jobs.com oldalakat. Így a Randstadnak beleillik a stratégiájába a felvásárlás, hiszen így az online álláskeresési piacon tudja erősíteni jelenlétét. Ezzel a lépéssel a CNBC cikke szerint elsősorban a LinkedIN erősödésének "kordában tartását" érheti el, amely céget egyéként a közelmúltban a Microsoft vásárolta fel.

A 3,4 dolláros részvény felvásárlási ajánlat 23%-os prémiumot jelent a Monster tegnapi tőzsdei záróárfolyamához képest. A Randtad a felvásárlás kedd napközbeni bejelentésének hírére 3%-kal esett az amszterdami tőzsdén, de végül zárásra 0,8%-os pluszba kapaszkodott. A Monster pedig a felvásárlási prémiumot is meghaladóan 3,51 dollárra, közel 27%-kal szárnyalt ma.
bkk_busz_bkv
dzsudzsak balazs focista
Nagy bejelentés készülhet: délután megszólal Matolcsy György
forintka191126getty
Történelmi csúcson az Európai Unió támogatottsága
Váci úti felüljáró