Veszélyes az okostelefonozás vezetés közben
Short

Veszélyes az okostelefonozás vezetés közben

Portfolio
A szülők új veszélyek miatt félthetik gyermekeiket: a fiatalok egyre többször foglalkoznak az okostelefonos alkalmazásokkal autóvezetés közben. És ez még a vezetés közbeni üzenetküldésnél is nagyobb veszélyt jelent - állapította meg egy friss amerikai kutatás. Nekünk azonban van egy olyan érzésünk, hogy a magyar élethelyzetre is egyre inkább igaz ez a megállapítás és nem csak a fiatalokra.

A Liberty Mutual Insurance biztosító által megkérdezett amerikai fiatalok 27%-a válaszolta azt, hogy küldött üzenetet vezetés közben. 68%-uk pedig azt mondta, hogy alkalmazásokat használt vezetés közben, és 80%-uk úgy vélekedett, hogy a vezetés közbeni telefonozás nem zavaró.

Amikor pedig azt kérdezték a fiataloktól, hogy rangsorolják, benyomásuk szerint melyik a veszélyesebb gyakorlat vezetés közben, akkor a közösségi alkalmazások chekkolása vagy épp a posztolás sokkal hátrébb végzett a veszélyességi listán, mint az SMS/üzenet küldés vagy ittas vezetés.

Ez pedig különösen aggasztó fejlemény, hiszen az okostelefonozás egyre több figyelmet von el az autóvezetéstől, és a Snapchat-hez vagy Pokémon GO-hoz hasonló alkalmazások vezetés közbeni használata már baleseteket is okozott.

Veszélyes az okostelefonozás vezetés közben
Forrás: Liberty Mutual Insurance
(Forbes)
Benzinkút
hősök tere_getty
Ipari tartályok
Official Photo 2019 - Emmanuel Babeau (6) (1)
Megint véleményt mond Magyarországról az IMF
Népszerű