Egy kriptopénzes zseni 4,5 millió dollárt fizet, hogy Warren Buffettel ebédeljen
Short

Egy kriptopénzes zseni 4,5 millió dollárt fizet, hogy Warren Buffettel ebédeljen

Portfolio
Múlt pénteken zárult le a licit, amely arról szólt, ki ebédelhet együtt idén Warren Buffett amerikai milliárdos befektetővel. Az aukciót minden évben megtartják 2000 óta, és az így felajánlott összeget egy alapítvány kapja, amely a San Franciscó-i hajléktalanok támogatására fordítja majd az összeget.

Idén egy kínai kriptopénzes milliomos, a mindössze 28 éves Justin Sun ajánlott fel rekordösszeget a liciten, 4,57 millió dollárt adományoz a jótékony célra. Justin Sun a 10. legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptopénz, a TRX token alapítója, a kriptopénz jelenlegi árfolyamán 2,56 milliárd dollárt ér a CoinMarketCap szakoldal szerint. Justin Sun egyszer azt mondta: "a Bitcoin valószínűleg patkényméreg a négyzeten".

Warren Buffett a mostani licitig már közel 30 millió dollárt gyűjtött jótékony célra. A győztes licitáló 7 főt hozhat magával az ebédre, melyet idén is a New York-i Smith and Wollensky steak házban tartanak. Sun tervei szerint blockchain gurukat hív meg az ebédre.(Bloomberg)

A címlapkép forrása: Chris Goodney/Bloomberg via Getty Images
Stock exchange
NEW YORK, USA - APRIL 23: Hungarian Foreign Minister Peter Szijjarto speaks during an exclusive interview on April 23, 2019 in New York, United States. (Photo by Atilgan Ozdil/Anadolu Agency/Getty Images)
_M7B1699
E.ON
KPMG
Musk
Népszerű