Michael Jauernik bankrabló tárgyalásán
Short

Öt napig beszélt egy bankrabló az utolsó szó jogán

Portfolio

12 év börtönre ítéltek Németországban egy 71 éves bankrablót, aki az utolsó szó jogát arra használta, hogy öt napon át beszéljen - írja a Guardian.

Michael Jauernik három bankrablásért, gyilkossági kísérletért és illegális fegyvertartásért került börtönbe. Miután az ítéletet kimondja a bíró, a vádlott az utolsó szó jogán felszólalhat német jog szerint: ezt a lehetőséget általában az elítéltek megbánás kifejezésére szokták használni vagy meg se szólalnak.

Nem így Jauernik, aki öt tárgyalási napon keresztül, összesen mintegy 20 órán át beszélt. A 71 éves bankrabló anekdotákat osztott meg bűnözői karrierjéből, próbálta intelligenciáját bizonygatni, szidta a bankokat és az ügyvédjeit, de beszélt még az edzési technikáiról is. A hosszú litániát végül a bíró szakította félbe.

Jauernik a ’70-es, ’80-as években több bankot is kirabolt, nemrég azért tért vissza bűnözői karrierjéhez, mert még egy portás mellékállás betöltése mellett is túl kevésnek találta a nyugdíját. Azért küldték ilyen idősen is 12 évig a rács mögé, mert a bíró szerint Jauernik javíthatatlan és semmilyen megbánást nem tanúsít tettei iránt.

zöld környezet levél
DSZZS20200216016
zöld park shutter
orbán viktor évértékelő
koronavirus
BullvsBear
Népszerű