mikro getty stock
Short

Ne rakjátok a mikróba a könyveket - Üzenik a könyvtárak az amerikaiaknak

Portfolio
Érdekes hírről számolt be a Tampa Bay Times a napokban: a floridaiak annyira félnek attól, hogy a kikölcsönzött könyveken keresztül megfertőződnek a koronavírussal, hogy mikróba téve próbálják fertőtleníteni őket. Mondani sem kell, ez nem jó ötlet.

A floridai könyvtárosok azt kérik a tagjaiktól, ne mikrózzák a könyvtári könyveket. Nem egy megszokott kérés, mégis úgy tűnik, szükség van rá, az olvasók egy része ugyanis a koronavírustól való félelem miatt így próbálta meg fertőtleníti a könyveket.

Nem sok sikerrel, az eredmény ugyanis az lett, hogy megégtek a könyvek a mikróban. A lapnak nyilatkozó könyvtárosok valamelyest értették, mi játszódhat le ilyenkor az emberek fejében, de arra kérik a kölcsönzőket, hogy ne tegyék tönkre így a könyveket. Ráadásul a legtöbb könyvtárban a visszahozott példányokat több napig „pihenni” hagyják, hogy ha volt is rajtuk vírus, az biztosan elpusztuljon ennyi idő alatt.

 Mivel úgy tűnik, a józan ész sokszor csődöt mond, egyes könyvtárak félreérthetetlen infografikákkal igyekeznek a könyvek helyes használatára tanítani felhasználóikat:

Címlapkép: Getty Images

Frankfurti tőzsde
bejrút200804
koronavirus
erkély zöld épület
moszkva vörös tér oroszország kreml
Népszerű