Előfizetői tartalom

Kitálalt Észak-Korea embertelen büntetőtáborairól a szökött disszidens

Portfolio
Szörnyű dolgokat mesélt Park Jeonmi, észak-koreai disszidens az ország büntetőtáborairól, ahol egykor édesapja és édesanyja is raboskodott. A rabok nem kapnak enni, rendszeresek a verések és kínzások és kifejezett célja a rezsimnek, hogy az elítélteket megfosszák minden emberi méltóságuktól. A legkegyetlenebb politikai táborokba már csak azért is be lehet kerülni egy életre, ha valaki véletlenül egy olyan újságpapírból sodor cigarettát, amelyen a bölcs vezér arcképe látható.

Az észak-koreai disszidens Youtube-csatornáján mesél szülőhazája embertelen gulágrendszeréről. Mint ismerteti, háromféle tábort működtetnek az országban: munkatáborokat, börtöntáborokat és politikai koncentrációs táborokat. Munkatáborba viszonylag könnyű kerülni, szinte minden apróbb bűncselekményért ilyen intézménybe zárják az embereket Észak-Koreában. Jellemzően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés