Triptichon_3 futureal saját kép
Short

Új szobrokat kapott a Corvin sétány

Portfolio
Tükröződő szoborcsoportot állítottak fel a Corvin Technology Park irodaház udvarán, a tervező Mikus Áron a Triptichon és a Dual címet adta a szobroknak - szerepel a Futureal közleményében.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A dúr alumínium alkotások megformálásához többek között 3 tonna homokra, 4 tonna alumíniumra és 3000 csiszolópapírra volt szükség. A műhelymunka során elkészült, már részben fényesre csiszolt fő elemeket a helyszínre szállították, majd a polírozás és az összehegesztés a Corvin sétányon folytatódott. A kívánt felület eléréséhez 11 szakember egy heti munkájára volt szükség.

A három lábon álló Triptichon című művet a Futureal-csoport és a Magyar Képzőművészeti Egyetem fiatal művészek számára közzétett közös pályázatán 22 pályamű közül választották ki. A 3 méter magas, közel 6 méter széles és több mint 9 méter hosszú szobor közelében, a Corvin Technology Park bejáratánál állították fel a második munkát, a Dual című 3 méterrel rövidebb testvérszobrot.

Triptichon_3
Triptichon, kép forrása: Futureal/Nyitrai Szilárd
Dual_1
Dual, kép forrása: Futureal/Nyitrai Szilárd
koronaviruscoronavirus
Szégyenpadra kerülhet Olaszország, példátlan büntetés lehet a vége
vihar brüsszelben
ausztria koronavírus maszk
Katari befektetők vásárolják fel a Kopaszi-gátat
trump
brexit brit autogyartas katasztrofa
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
Infostart.hu