Előfizetői tartalom

Nagy lépésre szánta rá magát az IKEA a környezetvédelem nevében - Eltűnik egy termék az üzleteiből egy éven belül

Portfolio
Kötelezettségvállalásához híven, miszerint az embereket a fenntarthatóbb otthoni életre inspirálja, az IKEA 2021. októberéig kivonja a lakberendezési termékeinek globális kínálatából a nem újratölthető alkáli elemeket. Ezzel a döntésével az IKEA a tölthető elemek használatára szeretné ösztönözni vásárlóit. A tölthető elemek rendszeres használata hosszú távon pénzmegtakarítást jelent a vásárlók számára, miközben kevesebb hulladékot termelnek.

Számos összehasonlító életciklus-elemző tanulmány azt mutatja, hogy a nagyobb energiafelhasználásuk miatt rendszeres töltést igénylő általános háztartási készülékek esetében (pl. játékok, elemlámpák, hordozható hangszórók, fényképezőgépek) az alkáli elemek környezetterhelése nagyobb, mint a tölthető nikkel-metálhidrid (NiMH) elemeké – áll az IKEA közleményében....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés