Short

A ruhaiparban is divat a fenntarthatóság

Portfolio
Egyre több vállalat veszi komolyan a karbonlábnyoma csökkentésének fontosságát. Most egy ruhaipari szereplő, a C&A adta közre a 2019-es jelentését, melyből kiderül, hogy 2019-ben 29%-kal csökkentették a cég működése során kibocsátott szén-dioxid mennyiséget.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A jelentés szerint többek között a fenntarthatóbb pamut- és cellulózszálak beszerzésével 2019-ben 116 000 metrikus tonna szén-dioxidot és 1,1 milliárd köbméter vizet takarítottak meg, csökkentve ezzel a szén- és vízlábnyomukat. 

A tavalyi évre nézve a 20 százalékos cél helyett, a C&A a kiskereskedelmi üzleteiben, a logisztikai központokban és az irodákban összesen 29 százalékkal csökkentette a szén-dioxid kibocsátását. Míg a fenntarthatóbb mezőgazdasági módszerek alkalmazásának köszönhetően 1,1 milliárd köbméter víz, vagyis 440 000 olimpiai méretű medence vizének a megtakarítását eredményezte a ruházati termelés ellátási láncában. A vízfelhasználás 33% -os csökkentése meghaladta a 2025-ös célt, mely 10% volt.

„Fenntarthatósági törekvéseink a leggyakrabban használt anyagunkkal, vagyis a fenntarthatóbb pamut használatával indult, majd 2019-re az általunk beszerzett alapanyagok majdnem kétharmada fenntarthatóbb volt ”- mondja Aleix Busquets Gonzalez, a C&A fenntarthatósági vezetője. A vállalat később egy 100% -ban megújuló erőforrásokból készült, teljes egészében újrahasznosítható farmer szövettel is előállt. 

koronavírus járvány beteg kórház
tradeers
usa_zaszlo_2
belgium_brugge
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
Infostart.hu