banksy
Short

Kriptovalutával is fizethetsz a jövő héten Banksy ikonikus művéért

MTI
Bitcoint és ethert is elfogad fizetőeszközként a Sotheby's jövő heti New York-i árverésén, amelyen Banksy, a rejtőzködő grafittiművész ikonikus művét, a Love is in the Air-t bocsátják aukcióra - közölte kedden az aukciósház.

Ez lesz az első alkalom, hogy kriptovalutát fogadnak el fizikai formában létező műtárgyért, ami a kriptovaluták egyre növekvő elfogadásának a jele. A Sotheby's művészettörténészeinek becslései szerint 3 és 5 millió dollár között kelhet el Banksy alkotása.

Az aukciósház a Coinbase Global Inc. amerikai kriptotőzsdével fogott össze.A Coinbase blogjában közölte, hogy segíteni fog az áringadozás kezelésében az aukció ideje alatt. Az együttműködés a Sotheby's-zel utat nyithat ahhoz, hogy a kriptovalutákat elfogadják az aukciókon - tették hozzá.

Április közepén rekordszintre, 64 ezer dollár fölé emelkedett a bitcoin jegyzése azon a napon, amikor a Nasdaq-ra bevezették a legnagyobb amerikai kriptotőzsde, a Coinbase Global Inc. részvényeit. A kriptovaluták a digitális művészet terén egyre elterjedtebbé válnak.

Márciusban mintegy 70 millió dollárért kelt el az amerikai Mike Winkelmann, művésznevén Beeple Everydays - The First 5000 Days című digitális alkotása a Christie's árverésén, amelyen az aukciósház először adott el egy fizikai mivoltában nem létező műtárgyat.

Wiktor Szymanowicz / Barcroft Studios / Future Publishing

gáza
ujgurok
bullbear
kínai hadihajó
koronavírus járvány mintavétel teszt covid-19 magyar adat
Csanyi Sandor
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
Infostart.hu