Előfizetői tartalom

Home office: megcsúszott egy német férfi az ágya és az íróasztala között, munkabalesetért fizet a biztosító

Portfolio
Egy német férfi elcsúszott és balesetet szenvedett, miközben otthona csigalépcsőjén megtette az ágyától az íróasztaláig tartó néhány métert a home office ideje alatt. Egy szövetségi bíróság most úgy döntött, hogy mivel a munkavégzés érdekében közlekedett a lakásában, ez „technikailag” ingázásnak számít, így a baleset után jár a munkahelyi baleset utáni biztosítói kártérítés is.

Az ügy jogi háttere iránt mélyebben érdeklődök itt tanulmányozhatják a német ítéletet, amely szerdán jelent meg. A bíróság megjegyezte, hogy a férfi a reggeli előzetes elfogyasztása nélkül tette meg az utat az ágyától az asztalig, ami „első” útnak számított, vagyis ha az asztaltól felkelve nézett volna reggeli után, és eközben szenvedett volna balesetet, valószínűleg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés