budapest lakás parlament
Short

Utópisztikus szuperzöld tervek jelentek meg Budapestről

Portfolio
Szinte dzsungellé alakul Budapest a We Plants Are Happy Plants közösségi oldalára feltöltött utópisztikus látványterv-sorozaton. Nemcsak a Parlamentet nőtte be sűrű növényzet a fotókon, de még a villamosokon is csak növények utaznak.

Akár ilyen is lehetne 2064-re Budapest - az utópisztikus látványtervek egy olyan várost vizionálnak, amit bekebelezett a növényzet. Noha az autók és a villamosok még járnak, a természet egyértelműen meghatározója a városnak a fotókon.

Nehéz elképzelni, hogy így alakulna át a város 40 év múlva, az viszont nem kizárt, hogy a globális felmelegedés arra fogja kényszeríteni a városvezetéseket, hogy minden lehetséges felületre, területre árnyékot és hűsítő érzést biztosító növényzetet telepítsen. Most még mindez nehezen elképzelhető, de vannak olyan északi és nyugati országok, ahol már nem igazán jön létre úgy fejlesztés, hogy ne fásítanák be a környéket (ezeknél a projekteknél, nem 10-20 darab kis facsemetéről van szó). A jövő tehát egyértelműen a természet nagyobb szerepe felé tolja a városfejlesztéseket, de az nagy kérdés, hogy Budapest lesz-e valaha ennyire "dzsungelszerű".

Címlapkép: Getty Images

Csanyi Sandor Prima Primissima 2022
kina-karanten-koronavirus-covid-19
forint euró
Népszerű
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
Infostart.hu