Előfizetői tartalom

Csak ürügy volt a kartellgyanú az M4-es autópálya leállításához?

Portfolio
Az M4-es autópálya Abony és Fegyvernek között minap leállított építkezését nagy taktikázás övezi a kormány részéről, amelynek része, hogy először az uniós kartellgyanújára fogták a finanszírozás leállítását, azonban hamar kiderült, hogy Brüsszelben nem fogalmaztak meg ilyet - írja az Index. Ugyanígy a Magyar Nemzet is azt közölte ma, hogy az Európai Bizottság szóvivője számára hangsúlyozta: a tenderezést nem kérdőjelezték meg soha, noha a magas ár többször is szóba került. Az Index szerint ha a magyar hatóságok bebizonyítják a kartellt, akkor ez alapot adhat az előleg-visszafizetési biztosíték lehívására az útépítőkkel szerződött bankoktól.

Ürügyként dobhatták be a kartellgyanút?A milliárdok visszaszerzése érdekében indított mérkőzés újabb fordulója, hogy a kormányzat a Közbeszerzés.hu-n nyilvánosságra hozta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a cégek között létrejött szerződéseket - emlékeztet az Index. A lap beszámolója szerint ezekben az olvasható, hogy az előleg-visszafizetési biztosítékot...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái