Előfizetői tartalom

Átadna nyertes EU-s pályázatot? - Vigyázzon!

Portfolio
Egy-egy nyertes uniós pályázat átadására lehetőséget biztosítanak a jogszabályok, de csak akkor, ha az új kedvezményezett megfelel minden pályázati követelménynek, ellenkező esetben az érintett minisztériumok nem járulnak hozzá az átadáshoz -hívta fel a figyelmet a Napi Gazdaságnak adott nyilatkozatában Csepreghy Nándor. A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára arra is figyelmeztetett, hogy szigorúan ellenőrzi a fejlesztéspolitikai intézményrendszer a pályázatok átadására vonatkozó kérelmeket, mert korábban többször előfordult, hogy visszaélések társultak az ilyen ügyletekhez.

Az ilyen visszaélések lényege az volt a cikk szerint, hogy a nyertes pályázó előre pénzt kért az érdeklődő (a projekt átvételére készülő) féltől, de a projekt azonban sosem kerülhetett az új tulajdonoshoz, mivel az adott cég nem felelt meg az intézményrendszeri vizsgálaton. Így végül a nyertes pályázatért kifizetett összeget elvesztették, és a projektet sem kapták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés