Uniós források

Csepreghy: jelentős versenyelőnyt biztosít az uniós pályázatok előrehozott kiírása

MTI
Az összes uniós pályázat kiírása 2017 júniusáig olyan versenyelőnyt nyújt a hazai szereplőknek, amelyre nem csak Magyarországon, hanem az Európai Unió más tagállamaiban sem volt még példa - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára szerdán az MTI-nek.
A helyettes államtitkár emlékeztetett, hogy a kormány döntése alapján a 2020-ig tartó uniós ciklus teljes keretösszegére kiírják a pályázatokat 2017. június 30-ig.

A döntés célja, hogy olyan beruházások valósuljanak meg, amelyek az ország exportképességét növelik vagy új munkahelyeket teremtenek - hangsúlyozta.

Míg a 2007-2013-as fejlesztési ciklus teljes keretösszegének mindössze 16 százalékát pályázhatták meg a vállalkozások, most az ország rendelkezésére álló 12 ezer milliárd forint 60 százalékára nyújthatnak be a gazdasági szereplők tervezett fejlesztéseket - ismertette.

A maradék 40 százalékot ugyan az állam használja fel, de az is a gazdaságfejlesztést szolgálja - tette hozzá. Példaként említette, hogy 2020-ig az összes megyei jogú várost bekapcsolják a gyorsforgalmi úthálózatba, ami lehetővé teszi, hogy az infrastruktúra hiánya ne legyen a fejlesztés akadálya.

A kormány elsődleges célja nem a források "elégetése", hanem a vállalkozások számára elérhetővé tétele. A gyors kiírások nem jelentenek egyet azzal, hogy olyan projektek kaphatnának támogatást, amelyek nem felelnek meg a munkahely-teremtési vagy exportorientált elvárásoknak - fogalmazott Csepreghy Nándor.

A gyorsított pályáztatás oka, hogy a kormány el akarja kerülni az előző ciklus zárásának kedvezőtlen tapasztalatait, amikor a pénzügyi zárás utolsó évét is projekt-végrehajtási feladatokkal kell tölteni, a kifizetések zárása helyett - jelezte.

A magyar vállalkozások lehetőséget kapnak arra, hogy a térség többi országának vállalkozásaihoz képest sokkal gyorsabban juthassanak hozzá az uniós forrásokhoz - hangsúlyozta.

Az európai uniós források a magyar vállalkozóké. Ezekkel a forrásokkal a kormánynak csak két dolga van, minél hatékonyabban és minél gyorsabban eljuttatni a vállalkozásokhoz - emelte ki a fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár.
berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
D__US20180223019