Előfizetői tartalom

Meglepő eredmény: négyest adtak az emberek a magyar államnak

Portfolio
A napokban készült el egy közvélemény-kutatás, amely meglepően kedvező eredményeket hozott azokról az elektronikus közigazgatási fejlesztésekről, amelyeket a magyar állam 2007-2013 között uniós pénzből fejlesztett ki - hangzott el egy csütörtöki balatonfüredi konferencián. A felmérés szerint ugyanis a megkérdezett csaknem összes állampolgár, illetve vállalat meg tudott jelölni egy konkrét elektronikus fejlesztést, és az 1-5 közötti érdemjegyek alapján 4,1-4,2-es átlagos osztályzatot adtak az államnak. Dányi Gábor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára ezt úgy foglalta össze, hogy "ismerik és négyes feletti értékkel jónak is találják" az emberek ezeket az EKOP, illetve ÁROP projektekből létrejött szolgáltatásokat. Egyúttal azt is vázolta, hogy milyen értékelési szabályrendszerre kell számítani az új uniós ciklusban, amikor mintegy 100 milliárd forinttal több pénz lesz a közszolgáltatások további fejlesztésére.

A Dányi Gábor által elmondott fontosabb információk:Az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program (EKOP) és az Államreform Operatív Program (ÁROP) keretösszegei rendre 122,5 milliárd forint, illetve 52 milliárd forint voltak és ezek egyfajta hibrid Operatív Programja lesz az új uniós ciklusban a Közigazgatás- és Közszolgáltatás Fejlesztési Operatív Program (KÖFOP), amelynek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés