Előfizetői tartalom

A pezsgőbontásig a teljes EU-keret 40%-át kiírja a kormány

MTI
|
Portfolio
A 2014-2020-as új uniós fejlesztési ciklus terhére eddig 1400 milliárd forintnyi keretösszeggel írtak ki pályázatokat, és szilveszterig további 1600 milliárdos keretösszeggel jelennek meg kiírások - jelezte a fontos összegző adatokat egy mai parlamenti bizottsági ülésen Vitályos Eszter. A Miniszterelnökség államtitkára által jelzett adatok azt jelentik, hogy év végén a "piacon lévő" 3000 milliárd forintnyi pályázat a 7 évre szóló teljes uniós keret közel 40%-át tenné ki. Közben az is elhangzott az ülésen, hogy a GINOP felhívásaira eddig már ötezren nyújtottak be pályázatot és a támogatási igények alapján már több mint 120 milliárd forintnyi támogatásról döntött az illetékes Irányító Hatóság.

Az eseményről készült MTI tudósítás lényeges pontjai saját kiegészítéseinkkel:Vitályos tájékoztatása szerint az idén 45 új uniós pályázat jelent meg 1400 milliárd forint keretösszeggel, az év végéig pedig további mintegy 42 pályázatot szeretnének megjelentetni további 1600 milliárd forint keretösszeggel. Az év végén tehát elmondható lesz, hogy már mintegy 100...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés