Előfizetői tartalom

Irtózatosan pörög az uniós kifizetések számlálója

Portfolio
Két nap alatt csaknem 50 milliárd forinttal 8700 milliárd forint közelébe ugrott szerda kora estére az uniós támogatások hivatalos kormányzati számlálója. Ez azt jelenti, hogy novemberben extrém sebességbe kapcsolt a kifizetések üteme, így az egész hónapot tekintve könnyen új történelmi csúcs születhet. Ezzel együtt egyre esélyesebb, hogy a 7 éves ciklusra kifizethető keretet teljesen lehívja az ország, sőt esetleg túl is lendül rajta, így lehet, hogy a hajrában benyújtott számlák kis részét kizárólag a magyar költségvetés terhére kell majd kifizetni.

November 5-én még "csak" 8506 milliárdon (részletes elemzésünk itt), ma kora este pedig már 8694 milliárd forinton állt az uniós támogatások hivatalos kifizetési számlálója, azaz alig két hét alatt 188 milliárddal ugrott a mutató. Ezzel a tempóval egy hónap alatt közel 400 milliárd forint lenne a kifizetési volumen, ami csaknem 100 milliárddal túlszárnyalná az eddigi legerősebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés