Előfizetői tartalom

Megvédte a Miniszterelnökség a múlt heti abszurd törvénymódosítást

Portfolio
Rontja a közbeszerzési rendszer átláthatóságát az az összeférhetetlenségi szabályokra vonatkozó módosító csomag, amelyet múlt héten fogadott el a magyar parlament - hangsúlyozta a mai korrupcióellenes világnapra szervezett program kezdetén Martin József Péter. A Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatójának kritikájára Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség illetékes államtitkára úgy reagált, hogy a november elsején elfogadott új közbeszerzési törvénnyel "bővülnek az összeférhetetlenségi szabályok" és még a múlt heti törvénymódosítás mellett is "az egyik legszigorúbb az új közbeszerzési törvény Európában". A törvénymódosítás pontos tartalmáról múlt héten részletes cikket írtunk:

Kapcsolódó cikkünk2015.12.02Abszurd, ami Magyarországon történt az elmúlt egy hónapban!Vitályos kiemelte, hogy nemcsak idehaza vannak korrupciógyanús esetek, illetve túlárazás a közbeszerzésekben, hanem utóbbi Európa-szerte probléma. Éppen emiatt rámutatott, hogy az új közbeszerzési törvény számos intézkedéssel küzd ez ellen, igaz elismerte, hogy például a 25 millió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés