Előfizetői tartalom

Lázár: kizárt, hogy világcégek lenyúlnák a magyar államot

Portfolio
Kérdést kapott Lázár János a mai Kormányinfón a Korrupciókutató Központ közelmúltban közzétett, 130 ezer közbeszerzés adatait vizsgáló elemzése kapcsán is, amelyben a kutatók többek között megállapították, hogy azoknál a közbeszerzéseknél, ahol túlárazás fordul elő, ott ez elég durva mértékű, 140-320%-os is lehet. Lázár több szempontból is magyarázta az elemzést, illetve azt is kijelentette: kizárt, hogy nagy világcégek "becsapják" a magyar államot az informatikai közbeszerzéseknél. A Kormányinfón elhangzott összes fontosabb információt az alábbi hírfolyamunkban követjük:

Kapcsolódó cikkünk2016.04.14Lázár pénzt adna a panelből kertes házba költözőknekA Korrupciókutató Központ tanulmányát az intézet vezetője a Portfolio Uniós Források konferenciáján be is mutatta, mi pedig még ezt megelőzően egy összefoglaló cikkben fel is dolgoztuk az anyagot. A túlárazási-korrupciós kérdésre Lázár kezdetben úgy reagált, hogy "ezek nem megalapozott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés