Előfizetői tartalom

Megugrott az EU-tagság támogatottsága Magyarországon

Portfolio
A magyarok 70%-a szerint összességében előnyös volt Magyarországnak az EU-tagságunk első bő évtizede, ami 13%-ponttal magasabb, mint egy éve - derül ki a Publicus Intézetnek a Vasárnapi Hírek megbízásából készített országos reprezentatív felméréséből. Az is lényeges, hogy a megkérdezettek közel kétharmada szerint a tagságunkból adódó lehetőségeket inkább ki tudtuk használni, ami 7%-pontos növekedés. A választók kétharmada egy most vasárnapi népszavazáson újra belépne az EU-ba. Ez a biztos szavazók körében még ennél is magasabb: háromnegyedes támogatottságot jelent, ami szintén 7%-pontos növekedés egy év alatt. Lényeges, hogy jelenleg minden fő politikai párt támogatói között többségben vannak az EU-tagságot támogatók, azaz például a Jobbik szavazóinak többsége is belépne most a közösségbe.

Tíz megkérdezettből heten (70 százalék) azt gondolják, hogy az EU tagságunk első évtizede előnyős volt számunkra - derül ki a Publicus Intézetnek a Vasárnapi Hírek megbízásából július 1. és 6. között, 1000 fő megkérdezésével készített országos reprezentatív felméréséből. Ez 13%-pontos növekedés az egy évvel ezelőtti felméréshez képest és érdekes fejlemény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés