Előfizetői tartalom

Brüsszel megint útépítés miatt szállt ránk

Portfolio
Noha már mindenben megállapodtunk, a számlákat is kiküldtük Brüsszelbe, sőt a tagországok is hozzájárultak ahhoz, hogy az Európai Bizottság feloldja a 2007-2013 közötti útépítésekhez nyújtott uniós támogatások kifizetésének megszakítását, mégsem ment feljebb hazánkban a kifizetés számláló, melynek oka lehet az, hogy az új ciklusban visszaszivárgott a közbeszerzési kiírásokba egy korábbihoz hasonló versenykorlátozó szabály (környezetterhelési díj). Éppen ezzel függhet tehát össze az, hogy az utalás még mindig nem történt meg - írja a Világgazdaság.

Az Európai Bizottsággal tavasszal megkötött alkunak része volt az aszfaltkeverő telepek távolságára vonatkozó korlátozás elhagyása az útépítési pályázatokból, egy nagyon hasonló, versenykorlátozónak tűnő szabály mégis visszaszivárgott az új uniós finanszírozási rendszer közbeszerzéseibe - olvashatjuk augusztusi cikkünkben. Ez a próbálkozás a legújabb útépítési...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái