Előfizetői tartalom

Brüsszel megint útépítés miatt szállt ránk

Portfolio
Noha már mindenben megállapodtunk, a számlákat is kiküldtük Brüsszelbe, sőt a tagországok is hozzájárultak ahhoz, hogy az Európai Bizottság feloldja a 2007-2013 közötti útépítésekhez nyújtott uniós támogatások kifizetésének megszakítását, mégsem ment feljebb hazánkban a kifizetés számláló, melynek oka lehet az, hogy az új ciklusban visszaszivárgott a közbeszerzési kiírásokba egy korábbihoz hasonló versenykorlátozó szabály (környezetterhelési díj). Éppen ezzel függhet tehát össze az, hogy az utalás még mindig nem történt meg - írja a Világgazdaság.

Az Európai Bizottsággal tavasszal megkötött alkunak része volt az aszfaltkeverő telepek távolságára vonatkozó korlátozás elhagyása az útépítési pályázatokból, egy nagyon hasonló, versenykorlátozónak tűnő szabály mégis visszaszivárgott az új uniós finanszírozási rendszer közbeszerzéseibe - olvashatjuk augusztusi cikkünkben. Ez a próbálkozás a legújabb útépítési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés