Előfizetői tartalom

Új fegyvere lesz Brüsszelnek a rendbontó tagállamok ellen?

MTI
|
Index
Nagy többséggel fogadta el ma az Európai Parlament azt a határozatot, amely szerint új felügyeleti mechanizmust kellene létrehozni annak biztosítása érdekében, hogy a tagállamok tiszteletben tartsák a demokrácia és a jogállamiság alapelveit. A határozatból nagy valószínűséggel nem lesz jogszabály, mivel nem köti az Európai Bizottságot, hogy 2017 szeptemberéig törvényalkotást kezdeményezzen - mutat rá az Eurologus.

Mi a határozat lényege?Az Európai Parlament strasbourgi ülésén 405 igen szavazattal, 171 ellenében, 39 tartózkodás mellett elfogadott jogalkotási javaslat értelmében "a demokrácia, a jogállamiság és az alapjogok vélt sérelme kapcsán végzett tűzoltómunka helyett kötelező mechanizmus keretében, éves jelentésekben kellene megvizsgálni a tagállamok helyzetét".Az Európai Bizottság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés