Előfizetői tartalom

Bukhatunk még EU-pénzt a menekültválság miatt

Portfolio
Az Európai Bizottság nem fog olyan kezdeményezés élére állni, ami a visegrádi négyeket a 2020 utáni uniós források megvonásával büntetné a menekültválságbeli szolidaritás hiánya miatt, de ettől függetlenül a kérdés napirenden lesz a politikai megbeszéléseken - jelezte a Figyelőnek adott, a mai budapesti látogatásra időzített, interjúban Valdis Dombrovskis. Az Európai Bizottság euróért és szociális párbeszédért felelős alelnökének szavai szerint a Bizottságnak nem áll szándékában az uniós források terén ez az "árukapcsolás", igaz arra is utalt, hogy túlságosan nagy szerepet játszanak az EU-pénzek a kelet-közép-európai országok gazdasági folyamataiban. A magyar földtörvényről folytatott brüsszeli vitában a magyar levél után most mérlegeli a Bizottság, hogy az EU Bírósága elé vigye-e az ügyet.

Kétnapos látogatásra Budapestre érkezett Valdis Dombrovskis, amelynek keretében ma részt vesz az EBRD regionális konferenciáján, előadást tart a Budapesti Corvinus Egyetemen és találkozik Varga Mihállyal, Orbán Viktorral és Matolcsy Györggyel is. A magasszintű látogatásra időzített Figyelő-interjú főbb információi: Tud róla a Bizottság, hogy több uniós tagállam (mostanában...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái