Előfizetői tartalom

Bréking: csendben meghátrált a kormány az EU-pénzek érdekében

Weinhardt Attila
Vízi Ildikó
Három területen alapvető változásokról döntött a kormány a magyarországi EU-támogatási rendszer szabályozásában, amellyel a Portfolio megítélése szerint már nagy valószínűséggel elkerülheti az ország az összes EU-támogatás brüsszeli felfüggesztését. A csütörtök este megjelent módosítások alapján már érthető, hogy miért mondta a tegnapi Kormányinfón Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője azt, hogy konstruktív hozzáállást tapasztalnak Brüsszel felől és miért vetítette előre azt, hogy a következő hetekben lezárulnak majd a viták. Ennek azonban ára van: módosítja a kormány az állami pályázatértékelői rendszer egyik alappillérét és összességében gyengül a Miniszterelnökség befolyása a pályázati döntéshozatalra.
A teljes felfüggesztés lóg(ott) a levegőbenA Magyar Közlöny csütörtök esti számában jelent meg egy rövid kormányrendelet (345/2016.), amely három területen is alapvető fontosságú változásokat léptet mától hatályba a 2014-2020-as uniós támogatások elosztásáról szóló kormányrendeletben (272/2014). Mindez alátámasztja, hogy teljesen megalapozott volt a Portfolio október...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái