Előfizetői tartalom

Nagy Márton: túlzottan függnek a magyar cégek az EU-pénztől

Portfolio
Az MNB vállalati adatbázisa szerint sok cégnek rendkívül nagy mértékű az EU-forrásoktól való függősége, ami fontos kihívás, és át kellene fordítani a figyelmüket a piaci alapú finanszírozási lehetőségek irányába - többek között ezt hangsúlyozta a Miniszterelnökség által szervezett mai EU-forrásos konferencián Nagy Márton. A Magyar Nemzeti Bank alelnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy ha a kormány valóban a ciklus első felében hívja le az EU-forrásokat, akkor annak szerteágazó hatásai vannak a gazdaságban, többek között a devizatartalékokra is, így érdemes lenne simítani a forráslehívást. A konferencia nyitóelőadását Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője tartotta, az alábbi főbb üzenetek mentén:

Kapcsolódó cikkünk2016.11.24Lázár: beszéljünk őszintén Magyarország korruptságárólNagy Márton a prezentációját az alábbi öt főbb gondolat köré csoportosította:A rendelkezésre álló 2014-2020-as EU-támogatások mennyisége magas, nemcsak nominálisan is, hanem fejlettségünkhöz képest is A forrásfelhasználás szerkezetében jelentős javulás várható, a 2007-2013-as...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés