Előfizetői tartalom

Feladta a küzdelmet és elfogadta a 100%-os brüsszeli büntetést a kormány

MTI
|
Portfolio
Bár a hét elején még arról volt szó, hogy a 18 milliárd forintos brüsszeli büntetést megpróbálja lealkudni a negyedére a kormány az Európai Bizottságnál, a jelek szerint annyira súlyos és védhetetlen szabálytalanságokat talált Brüsszel, hogy feladta a küzdelmet a kormány. Erre utal, hogy a Kormányzati Tájékoztatási Központ vasárnap azt közölte az MTI-vel, hogy a magyar kormánynak 18 milliárd forintot kell visszafizetnie az Európai Bizottságnak az EMIR-rendszer kiépítésével összefüggő szabálytalan közbeszerzések miatt.

Amint megírtuk: az előző uniós ciklus forráselosztásának informatikai rendszerénél (EMIR) talált súlyos közbeszerzési szabálytalanságok miatt a szerződések 100%-át, azaz 18 milliárd forintot követel vissza az Európai Bizottság, de ezt a magyar kormány nemzetközi példák alapján megpróbálta a negyedére lealkudni. A gond azonban az volt, hogy a hirdetmény nélküli közbeszerzés...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái