Előfizetői tartalom

Kíméletlen zsarolást kaptak Brüsszelből Orbánék

MTI
|
Portfolio
Már korábban is bedobta azt a kemény javaslatát az Európai Unió igazságügyi biztosa, hogy akkor kaphatjuk meg a 2020 utáni EU-pénzeket, ha csatlakozunk a most felálló Európai Ügyészséghez, de egy mai interjúban még világosabbá tette, hogy a két dolgot össze kellene kötni. Vera Jourová szerint logikus, hogy akik 2020 után is jelentős EU-pénzt akarnak kapni, vessék alá magukat a most 20 tagállammal felálló új uniós intézmény joghatályának. Magyarország, illetve további 7 tagállam egyelőre kimaradna ebből az együttműködésből, de ez a mai újabb erős üzenet, ami zsarolással is felér, lehet, hogy megváltoztatja majd az álláspontjukat.

Frissítés Pénteken egy budapesti rendezvényen is szóba került a téma és Navracsics Tibor, az Európai Bizottság magyar biztosa azt mondta, hogy Vera Jourová javaslata magánakció volt, arról nem volt még írásos javaslat a biztosi testület előtt, így semmiképpen sem tekinthető a Bizottság hivatalos álláspontjának:Kapcsolódó cikkünk2017.06.09Navracsics: szó sincs brüsszeli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés